Maak kennis met:

Onze Dirigent

Wim Baijense

Wim Baijense werd geboren op 17 augustus 1958 in Gameren. Al op zeer jonge leeftijd kwam Wim in aanraking met de blaasmuziek. Als jongetje van negen kreeg hij zijn eerste lessen op de saxofoon. Binnen enkele jaren speelde hij bij meerdere orkesten in de regio. In de 80er jaren ging Wim een nieuwe uitdaging aan. Tijdens zijn studie voor orkestdirectie diende zich het eerste orkest aan waar hij als dirigent aan de slag ging. In de loop der jaren werd onder zijn leiding met fanfare "Oefening Baart Kunst" uit Driebruggen en brassband "Kunst en Vriendschap" uit Meeuwen successen behaald op verschillende concertwedstrijden. Naast het Hèmerts Visserskoor is Wim dirigent van fanfare De Volharding in Kerkwijk en het opstaporkest van De Volharding en OBK Well. Regelmatig treed hij op als gastdirigent bij verschillende verenigingen.

't Hèmerts Visserskoor

In 2006 kwam er iets geheel nieuws op Wim Baijense zijn pad. Hij werd door enkele Nederhemertse mannen benaderd om leiding te geven aan een nog op te richten visserskoor. In eerste instantie was hij nogal terughoudend, maar men wist hem toch over te halen. Hij deed ons toen de toezegging, dat hij zou helpen, tot er een andere dirigent gevonden was. Maar het enthousiasme van het koor, en de reacties van het publiek tijdens optredens, zorgden ervoor dat hij nog steeds onze dirigent is. En daar zijn wij als koor bijzonder blij mee!

Contact gegevens:

't Hèmerts Visserskoor
Achterstraat 11
5315 AL Kerkwijk

info@hemerts-visserskoor.nl

Tel: 06-40851688

Shanty Nederland

Info:

Ons koor is aangesloten bij Shanty Nederland, een organisatie voor koren met Shanty, Seasongs en of Martime Folk in hun repertoire.      

Buma/Stemra

Tevens verzorgen zij voor ons koor de Buma/Stemra verplichtingen.