Koor Nieuws

Afscheid na 15 jaar voorzitterschap!


Nederhemert, 23 februari 2022
— Leden en bestuur van
't Hèmerts Visserskoor hebben op woensdagavond tijdens de ALV, afscheid genomen van voorzitter Dirk Brugmans. Dirk stopt met pijn in zijn hart, maar moet wel vanwege zijn gezondheid, kreeg onlangs nog een waarschuwing van de doktoren om het vooral rustiger aan te gaan doen. Dirk was ruim vijftien jaar voorzitter van het koor, en stond bekend om zijn enthousiasme, positiviteit en betrokkenheid. Hij hield alles in de gaten en niets ontging hem. Hij ging bij mensen langs en belde en appte veel om te vragen hoe het met iemand ging of om te horen wat er speelde. Hij heeft enorm zijn best gedaan zich overal te laten zien en de vereniging goed te vertegenwoordigen. Als blijk van waardering voor alles wat Dirk voor het koor heeft gedaan kreeg hij onder andere, een botter met inscriptie, een bos bloemen en uiteraard het erelidmaatschap.

Verlaat cadeau voor Peter Jonkers!


Nederhemert, 23 februari 2022
— Koorlid Peter Jonkers heeft op 26 april 2021 een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor zijn vele vrijwilligerswerk. Destijds zijn er wel felicitaties en bloemen, namens ’t Hèmerts Visserskoor, bezorgd. Maar door corona was helaas, het geven van een cadeau in het water gevallen. Dus overhandigde vice-voorzitter Cok van Rijnsbergen op de ALV alsnog een fraaie botter met inscriptie aan Peter.

Johan en Hanny van de Werken
50 jaar getrouwd!


Kerkwijk — Vrijdag 3 december 2021, was het precies 50 jaar geleden, dat Johan en Hanny in het huwelijksbootje stapte. Wie bij hen door de straat reed, kon dat feit overigens niet ontgaan: de feestelijke ballonenboog maakte wel duidelijk wat er aan de hand was.
Onze voorzitter Dirk Brugmans ging op bezoek bij het jubilerende echtpaar, en feliciteerde hun met hun gouden huwelijk en overhandigde namens
’t Hèmerts Visserskoor een bloemetje.

Onze accordeoniste Toos met pensioen!


Den Bosch, 29 juli 2021
— Keramisch atelier Cor Unum neemt als Toos-ti-band afscheid van meester-glazuurder Toos Beekers.
Lees hier het hele verhaal op Branbants Dagblad.nl

Peter en Wil Jonkers
50 jaar getrouwd!


Zaltbommel
— De reeks zilveren, robijnen, saffieren, gouden en diamanten bruidsparen binnen ons koor, blijft zich alsmaar uitbreiden. Dit keer werd het bruidspaar Peter en Wil Jonkers, uit Zaltbommel, verrast door onze voorzitter, met het welbekende bloemetje. Ze vierden op vrijdag 9 juli, namelijk hun vijftigste huwelijksdag. Een mooie mijlpaal, en wij wensen hen, namens het gehele koor, nog vele fijne huwelijksjaren samen!

Peter Jonkers
Lid in de Orde van Oranje Nassau!


Zaltbommel, 26 april 2021
— Koorlid Peter Jonkers heeft een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor zijn vele vrijwilligerswerk. Peter is sinds 1995 zeer actief als bestuurslid/coördinator verkeersregelaars voor de Stichting Wielersupport Zaltbommel. Als er een evenement is waarbij verkeersregelaars nodig zijn denkt men meteen aan hem. Vriendelijk en met verstand van zaken wordt iedereen te woord gestaan en geholpen. Mede dankzij de inzet van Peter en zijn vrijwilligers verlopen vele evenementen veilig.
Omdat onze voorzitter Dirk Brugmans herstellende is van een heupoperatie, zijn de felicitaties en de bloemen, namens ’t Hèmerts Visserskoor, overhandigd door Cok van Rijnsbergen en Bert van der Stelt.

Toos in de lappenmand !


Toos Beekers belde mij, het zit haar allemaal niet mee dit jaar. In januari is haar fiets gestolen, toen ze bij haar werk in Den Bosch, klaar stond om naar huis te fietsen, maar iets vergeten was. Gauw even binnen, iets pakken, maar helaas toen Toos buiten kwam, was haar fiets verdwenen. Toos in zak en as, dat snappen jullie wel. Organisatie waar ze werkt, heeft een oplossing bedacht, want Toos gaat dit of begin volgend jaar met pensioen, en nu heeft ze alvast een afscheidscadeau gekregen, namelijk een fiets. Maar het was geen fiets, zoals ze gewend was, hoorde ik iemand vertellen, maar Toos was er blij mee. Op een mooie vrijdagmiddag, 24 februari, had Toos een afspraak, met een opticien, in Den Bosch en Toos dacht, lekker op de fiets daar naar toe te rijden. Tussen Hedel en Den Bosch, bij het afvalverwerkings-bedrijf, is Toos gevallen en ze weet niet hoe dat gekomen is. Omstanders stopte en gingen bij Toos zitten, die op de grond lag in een plas bloed, vanwege een wond aan haar hoofd, ze moest blijven liggen tot ambulance kwam. Flinke hoofdwond, gehecht in ziekenhuis, maar ze mocht naar huis, maar niet alleen blijven, is daarom een nacht naar haar broer gegaan in Kerkdriel. Maar het gaat nu weer de goede kant op met Toos, ze is nog thuis, maar hoopt toch, dat ze spoedig kan gaan werken.
Bellen jullie haar een keer, zal Toos zeer op prijs stellen 06-15132980
Met vriendelijke groet, Dirk Brugmans

Herman & Teuni Sprong
40 jaar getrouwd!


Well
— Herman en Teuni Sprong vierden op 29 januari 2021 hun 40-jarig huwelijksfeest. Voorzitter Dirk Brugmans bezocht het bruidspaar, aan de Slijkwellsestraat te Well, om hen persoonlijk zijn felicitaties over te brengen. Uiteraard vonden de welgemeende felicitaties plaats volgens de richtlijnen van het RIVM, dus op gepaste afstand! Tevens overhandigde hij het bruidspaar een bos bloemen namens ’t Hèmerts Visserskoor, en wenste hun, ook namens het koor nog veel gelukkige en gezonde jaren toe!

Dirk & Bep Brugmans
45 jaar getrouwd!


Nederhemert
— Vrijdag 22 januari 2021 was het maar liefst 45 jaar geleden dat onze voorzitter Dirk en zijn vrouw Bep, elkaar het jawoord gaven. Een goede reden voor een felicitatiebezoek. Dus ging onze vice-voorzitter Cok van Rijnsbergen naar Nederhemert, om hen, namens ’t Hèmerts Visserskoor te feliciteren en uiteraard deed hij, (zoals Dirk dat altijd bij anderen doet) zijn gelukwens vergezeld gaan met een mooie bos bloemen.

Nico & Tineke de Bruin
40 jaar getrouwd!


Woerden
— Woensdag 30 december 2020 vierde, onze accordeonist Nico en zijn vrouw Tineke, hun 40-jarig huwelijksjubileum. Maar ook hier zette de corona-crisis een streep door het geplande feest. Maar toch ging deze bijzondere dag niet zomaar voorbij. Voorzitter Dirk Brugmans feliciteerde het robijnen echtpaar telefonisch, en wenste hun nog vele jaren geluk in goede gezondheid toe. Ook werd namens ’t Hèmerts Visserskoor, een mooie bos bloemen bezorgd. 

Leo & Corrie van Dalen
40 jaar getrouwd!


Brakel/Zaltbommel
— Vrijdag 27 november 2020, was het precies 40 jaar geleden, dat Leo & Corrie in het huwelijksbootje stapte. Een heel speciaal jubileum, dat vanzelfsprekend felicitaties verdient. Die waren er dan ook, onder andere van onze voorzitter Dirk Brugmans. Hij zocht het robijnen echtpaar op in hun Intertoys winkel te Zaltbommel, en feliciteerde hen, namens
’t Hèmerts Visserskoor, en deed zijn gelukwens vergezeld gaan met een bos bloemen. 

Arie & Anna van den Oever
60 jaar getrouwd!


Nederhemert
— Dinsdag 27 oktober 2020 vierde Arie
en Anna van den Oever, hun 60-jarig huwelijksjubileum. Voorzitter Dirk Brugmans bracht hun een bezoek, en feliciteerde het jubilerende echtpaar (op gepaste afstand) met hun diamanten huwelijk en overhandigde namens ’t Hèmerts Visserskoor een bloemetje.

Mari & Lia Krijgh
40 jaar getrouwd!


Well
— Zaterdag 11 juli 2020 was het 40 jaar geleden, dat Mari en Lia in het huwelijksbootje stapte, dit hadden ze op feestelijke wijze willen vieren, maar de corona-crisis zette een streep door het feest. Voorzitter Dirk Brugmans had hen namens ’t Hèmerts Visserskoor willen verassen met felicitaties en een bloemetje, maar er was niemand thuis, ze waren gezellig met kinderen en kleinkinderen picknicken. Dus heeft hij de bloemen op een veilige plaats achter gelaten, waar ze later bij thuiskomst,
met veel enthousiasme werden gevonden. 

Kaartje voor de leden.


Nederhemert
— Veel mensen hebben in deze tijd, de kracht van een kaartje herontdekt. Daarom heeft het bestuur van ’t Hèmerts Visserskoor besloten om de koorleden een kaartje te sturen, om ze een hart onder de riem te steken en te laten weten dat wij aan hen denken. Want ook voor onze leden geldt: Oost West, op dit moment is thuis blijven het best.

(klik op de kaart voor een vergroting)

Peter & Hennie van den Bogert
50 jaar getrouwd!


Ammerzoden
— Woensdag 27 mei 2020 vierde Peter en Hennie van den Bogert, hun 50-jarig huwelijksjubileum. Aan de voordeur van hun woning aan de Boonkamp blonk toepasselijk, het getal 50 in goud, en voor voorzitter Dirk Brugmans viel het daarom niet te missen: hier moest worden gelukgewenst. Dat deed hij dan ook allerhartelijkst, en onderstreepte dat als gebruikelijk met een feestelijk bloemetje.

Contact gegevens:

't Hèmerts Visserskoor
Achterstraat 11
5315 AL Kerkwijk

info@hemerts-visserskoor.nl

Tel: 06-40851688

Shanty Nederland

Info:

Ons koor is aangesloten bij Shanty Nederland, een organisatie voor koren met Shanty, Seasongs en of Martime Folk in hun repertoire.      

Buma/Stemra

Tevens verzorgen zij voor ons koor de Buma/Stemra verplichtingen.