Lees hier het:

Ontstaan van het koor

01

Het idee

Het was een mooie zomeravond aan de Maas in Nederhemert, waar tijdens het Maasconcert van fanfare combinatie Juliana/Concordia, een visserskoor optrad. Twee mannen (Leen Blom en Bert van der Stelt), stonden te kijken en te luisteren. Zij waren direct helemaal verkocht en overtuigd van het feit dat in Nederhemert een visserskoor bestaansrecht moest hebben. Het idee om in Nederhemert een visserskoor op te richten is toen geboren.

02

Oprichting en naam

De week erop deelden zij flyers in het dorp uit, om te kijken of er genoeg animo voor een koor was. Ook hebben zij een aantal mensen benaderd waarvan ze dachten dat die graag in een koor zouden willen zingen. In september 2006 hebben zij een bijeenkomst in dorpshuis de Gaarde belegd, en daar melden zich 15 mannen aan. Toen werd er besloten, dat er minstens 20 aanmeldingen moesten zijn om een koor op te richten. Bij de volgende bijeenkomst, een week later (4 oktober 2006), melden zich inderdaad 20 personen, en was de oprichting van het koor een feit. Een naam was snel gevonden, Nederhemert wordt in de volksmond Hèmert genoemd, dus werd de naam van het koor: ’t Hèmerts Visserskoor.

03

Eerste optreden

Op vrijdag 29 december 2006 was het eerste optreden, en dit optreden was een doorslaand succes. In een stampvolle hal van Bouwbedrijf Gerrit Robbemondt, gevuld met familie, vrienden, kennissen, maar ook vele nieuwsgierige muziekliefhebbers, stal 't Hèmerts Visserskoor met hun zang en muziek de harten van het aanwezige publiek. Het koor stond er vanaf de eerste tonen en liet direct zien en horen wat ze in hun mars hadden. 't Hèmerts Visserskoor gaf een optreden alsof ze al jaren op het podium stonden en dat beloofde veel voor de toekomst. Inmiddels bestaat het koor al weer meer dan 15 jaar, maar is de ontspannen sfeer en het grote enthousiasme uit de begin tijd, iets, dat ons nu nog steeds kenmerkt.

Contact gegevens:

't Hèmerts Visserskoor
Achterstraat 11
5315 AL Kerkwijk

info@hemerts-visserskoor.nl

Tel: 06-40851688

Shanty Nederland

Info:

Ons koor is aangesloten bij Shanty Nederland, een organisatie voor koren met Shanty, Seasongs en of Martime Folk in hun repertoire.      

Buma/Stemra

Tevens verzorgen zij voor ons koor de Buma/Stemra verplichtingen.